30.9.2009

Sen seitsemän vuotta - Pikkiksen tarina tähän asti

2002 – Emilia ja Lotta perustavat Pikku Kukan tammikuussa vastaiskuna melusaasteelle ja perinteiselle biisirakenteelle. Ensimmäinen laulu syntyi pienelle lapulle Emilian kuuden neliön soluhuoneessa ja kantoi nimeä Lampi. Sanat siihen löytyivät vanhasta lastenkirjasta. Samana keväänä nauhoitettiin kaksi viisua (Lampi ja Säde) Emilian ja Arin kotistudiossa Helsingissä. Reenattiin muutama kerta nelistään (Emilia, Lotta, Ari, Erkka).

Seuraavan kahden ja puolen vuoden aikana syntyi uusia kappaleita, joita nauhoitettiin omin päin bändikämpällä, mutta mitään konkreettista ei saatu aikaan. Tänä aikana kappaleet alkoivat kasvaa ja monimutkaistua.

2005 – Päätimme värvätä yhtyeeseen lisää henkilökuntaa sisäistä tasapainoa ylläpitämään. Tammikuussa mukaan tulivat Panu ja Tomppa, siis jo toinen sähkökitara ja rummut. Säännöllinen treenaus alkoi. Ensimmäisen keikkamme soitimme 18.6.2005 Rytmikatissa Kouvolassa. Bändin kokoonpano vakiintui syksyllä viisihenkiseksi: Emilia ja Lotta laulussa, koskettimissa ja perkussioissa, Ari kitarassa, Erkka bassossa ja Tomppa rummuissa.

Syksyllä 2005 julkaistiin Pikkiksen ensimmäinen promootioon tarkoitettu EP. Levyllä oli kolme laulua: Miks' et anna, Eevat ja Odotan. Levy äänitettiin ja miksattiin yhden viikonlopun aikana bändikämpällä. Kokonaisuus sai hyviä arvosteluita nettifoorumeilla ja musalehti Rumba valitsi levyn kierroksen kovimmaksi demoksi numerossaan 20/05! Levystä otettiin kaksi 100 kappaleen painosta, molemmat ovat myyty loppuun.

2006 – Tammikuussa äänitettiin lisää. Toinen EP-niminen levy sisälsi neljä viisua: Lähtölaulu, Näin taas, Linnut ja Puhalla kenkään. Jälleen arvostelut olivat positiivisia, joskin Rumban kierroksen kovin-titteli jäi tällä kertaa saavuttamatta. Peräänkuuluttivat radioystävällistä pikkuhittiä seuraavalle levylle. Kaksi 100 kappaleen painosta on myyty loppuun. Jakeluun otettiin myös suuren suosion saavuttaneet Pikku Kukka-pinssit eriaiheisine kuvineen. Vuonna 2006 Pikkis teki 15 energistä keikkaa Etelä-Suomen alueella. Vuoden lopulla aloitettiin Palma-levyn äänitykset Kouvolassa Sonicimage-studiolla. Äänittäjänä toimi J-J Nippala.

2007 – Ensimmäisen pitkäsoiton, Palman, äänitykset saatiin loppuun vuoden alkuneljänneksellä. Levy julkaistiin 30. toukokuuta, julkaisijana Longplay Music. Julkkarikeikka soitettiin seuraavalla viikolla Libertéssä, teemana skumppa ja vaahtokarkit. Lavalle nousivat myös levyllä vierailevat hanuristi Juha Mäntylä ja huilisti Sini Parkkinen. Palma sai erittäin hyvää kritiikkiä (mm. Nyt-liite ja Rytmi ****, Rumba ja Soundi ***) ja levy löysi tiensä moneen kotiin. Vuoden aikana Pikkis soitti 18 keikkaa.

2008 – Pikkis teki levytyssopimuksen Johanna Kustannuksen kanssa ja toisen pitkäsoiton suunnittelu alkoi. Kesän korvalla Pikkisläisten elämissä tapahtui suuria muutoksia ja kesän ajan pidettiin keikkataukoa. Alkusyksystä koettiin hienoja keikkaelämyksiä erikoisilla kokoonpanoilla: Raavuorisoiton lavalla meitä oli jopa kahdeksan, kun mukanamme soitti kaksi vierailevaa kitaristia ja hanuristi! Emilia ja Lotta kävivät heittämässä muutaman dj-keikan ja suosio oli taattu. Ulkomaillekin päästiin syyskuun loppupuolella, kun Pikkis lähti Tusovka ry:n kutsumana keikkareissulle Pietariin. Marraskuussa oli ensimmäinen Pikkis-duo –keikka, joka soitettiin Kouvolan taidemuseossa.

2009 – Toisen pitkäsoiton äänitykset aloitettiin tammikuun lopussa Herttoniemessä Studio Kuussa. Äänittäjänä ja vastaavana tuottajana toimi Aake Otsala. Talvella soitettiin pari keikkaa, jonka jälkeen äänitykset veivät mukanaan loppukevääksi. Viimeiset äännähdykset nauhoitettiin kesäkuun lopulla, jonka jälkeen soitettiin pari keikkaa Espalla ja Turussa. Keikkajännitystä lisäsi alkukesäinen treenikämpän menetys, jonka johdosta harjoittelumäärämme romahti nollille. Saimme lainata kaveribändin Kaapelitehtaan kämppää pari kertaa, ettei aivan kylmiltään tarvitsisi hypätä lavalle. Syksyn aikana keikkaa on heitetty niin koko bändin voimin kuin Emilia-Lotta-Anna -trionakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa!